Важно е да се потушат всички огнища. Това заяви президентът Румен Радев, който посети община Болярово.

Държавата трябва да покаже, че може да бъде мобилизирана и в помощ на всички постарали, категоричен бе той. Все още е време за действие, смята Радев. Има неща, които трябва да се подобряват, смята президентът. Той е убеден, че когато държавата е мобилизирана, може да се справи. Радев благодари на пожарникарите, горски служители, военни, доброволци.

Да не се делят хората, призова Радев и разкритикува дарението на ДПС от фургони за определени хора. Бежанските центрове в Елхово и Свиленград са празни, а там има празни фургони, които могат да бъдат предоставени, където е необходимо, заяви Радев и призова МВР да се организира.

На дневен ред е справянето с природните бедствия, а с политическите бедствия ще се справяме на по-късен етап. Така Радев отговори на критиките на Делян Пеевски, че държавният глава не е на място на пожарите. Той призова всички да си изпълняват задълженията.

Президентът коментира също, че е важно да има хора за летателните апарати, които държавата ще купува в бъдеще и обясни, че един пилот за специализиран хеликоптер се изгражда за 5 години и после е нужно време за летателен опит. Колко КСНС трябва да събера, за да се обърне внимание на армията, попита той относно искането на партии да свика съвета. От години настоявам за аварийни мерки в армията, която застрашително се обезлюдява, заяви той. Оставаме без летателен състав, категоричен бе президентът.

Пеевски предизвиква Радев и имунната система на демокрацията

Пеевски предизвиква Радев и имунната система на демокрацията

За който има смелостта да се яви пред избирателите