Новото начало е факт!

Всичко трябва да се случва съгласно устава и законите на Република България.

Този лаконичен и енигматичен имейл бе разпространен от пресцентъра на ДПС, подписан от председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски. 

Снимка 675296

За разлика от всички останали епистоларни позиции, които до този момент бяха разпространявани от пресцентъра на ДПС в този няма никакво пояснение.

Още преди седмица бе разпространена информация, че е регистрирана марката Ново начало, като заявката е направено още през март месец 2022 г., но в края на миналата година е придобита от адв. Владимир Рангелов, сочен за близък до Делян Пеевски.

Имейлът идва на фона на днешната акция на привърженици на Ахмед Доган в ДПС, които с ключар, адвокат и полиция влязоха в централата на Движението в София. Заявката за за "устава и законите" на Република България обаче е двузначна, не само защото държавата няма устав, а и защото не е ясно на кои закони се позовават от пресцентъра на ДПС. 

Делян Пеевски пак се закани на кръга на президента Радев

Делян Пеевски пак се закани на кръга на президента Радев

Той е недоволен, че институциите не са му отговорили за "пътя на Копринката"

Спор между ДПС на Ахмед Доган и ДПС на Делян Пеевски има и за сайта на ДПС, като в рамките на 10 дни на два пъти имаше промяна в контрола на публикациите. От два дни официалният сайт на ДПС вече явно е под контрола на депутатите на Ахмед Доган, като на него се вижда призива на почетния председател, с който се искат оставките. Друга информация няма, като днес активисти и депутати, верни на Доган, свидетелстваха за откраднати или пренасочени сървъри. 

Паралелно с това съществува и друга страница, явно създадена преди доста време, в която е пълно с изявите на Делян Пеевски, но пък нова информация на нея няма от два дни. 

Изявление от страна на Делян Пеевски така и не дойде до края на деня, но от пресцентъра на ДПС разпространиха съобщение, че той е направил дарение от две напълно оборудвани мобилни къщи за самотно живеещи мъж и възрастна жена от опожареното село Воден.

Дарението е връчено по "поръка на председателя на ДПС Делян Пеевски" от депутатите Хамид Хамид и Станислав Анастасов. Разпространяват и снимка. От пресцентъра цитират и думите на Станислав Анастасов, че къщите ще бъдат монтирани още тази вечер и ще бъдат вързани към ток и вода. "Ние сме до хората. Ние сме тук при реалните хора и техните проблеми. ДПС и Делян Пеевски винаги ще бъдем при реалните проблеми на хората," казва зам.-председателят на ДПС Станислав Анастасов.

Снимка 675342

Източник: пресцентър ДПС

Той обяснява, отново цитиран от пресцентъра, че по настояване на г-н Делян Пеевски Бюджетната комисия в Народното събрание е гласувала по най-бързия начин да се закупят два хеликоптера и да се ускорят процедурите по ОПОС, както и 170 милиона да се дадат за пожарна техника. Евентуално ще бъдат направени и промени в Закона за обществени поръчки, така че да могат да се закупят веднага.