4000 лева е взел при обир маскиран мъж от кафене на площад „Света Неделя" в София тази нощ, съобщават от пресцентъра на МВР.

Мъжът нахлул тази нощ към 2:10 часа във "Фло кафе" на площад „Света Неделя". Той е насочил оръжието към главата на служителката, която брояла оборота в офиса и й наредил да сложи парите в раницата му.

Полицията незабавно се е заела с издирването на извършителя на кражбата. Служителката разпознала нападателя, който е гръцки гражданин и е бил управител на кафето. Освен това случаен минувач го забелязал при излизането му от "Фло кафе". При успешна операция мъжът бил задържан няколко часа по-късно в дома си в кв. Лозенец, където били открити парите и пистолетът, който се оказал, че е газов.

Крадецът с инициали Г. А. пристигнал у нас преди 3-4 години, за да работи. Той не е криминално проявен. Дългове към частни лица в размер на 4-5 хиляди лева го принудили да извърши престъплението. По случая е образувано досъдебно производство.

Помощта на случайни минувачи се е оказала решаваща и за разкриването на други два грабежа, станали около Коледа и Нова година - обира на магазин „Фантастико" в жк. „Борово" и нападението над стокова борса „Пазари Север" в „Младост". Това съобщи по време на пресконференция Иво Спиридонов от СДВР. Той изрази задоволство от името на колегите си за това, че все повече граждани помагат на полицията.