На протест пред съдебната палата в Пазарджик хора поискаха да бъде пуснат от ареста 18-годишния Димитър Костадинов, който наби лекар от Спешна помощ в града. Битият медик - д-р Гергана Анчева, е в болница с комоцио, разказа bTV.

Хората пред съдебната палата в Пазарджик, които искат да бъде пуснат от ареста Костадинов, не оправдават постъпката му. Техният основен мотив е, че той бил добър.

"Момчето е много добро и няма нужда да бъде задържано. Не мога да оправдавам постъпката му, но не мога да кажа, че докторката е права", каза един от мъжете на този флаш моб.

"Протестирам в защита на Митко, защото.. той не е бил в ... Лекарката лежи в болница, но няма видими следи от побой", са мотивите на друг, който иска да бъде пуснат мъжа, който преби лекарка и тя лежи с комоцио (мозъчно сътресение - б.р.).

"Аз съм приятел и съседка, защо не се изиска становище от друга болница дали тя (битата лекарка - б.р.) има такива наранявания. Аз също съм потърпевша от тази госпожа на бързата помощ, връщала ме е от спешното защото нямало места", каза жена, която бързо прекъсна речта си.

Баща и син пребиха лекарка от спешното в Пазарджик
Обновена

Баща и син пребиха лекарка от спешното в Пазарджик

Набит е и охранител в болничното заведение

Друг от протестиращите с искане 18-годишният Димитър Костадинов да бъде пуснат от ареста каза: "Не трябва да остане в ареста, защото тя го е провокирала. Всеки един адвокат ще ви каже, че такава превантивна мярка няма задържане от 72 часа. Нашият приятел е сирак, не може една лекарка да го напсува на майка", каза протестиращ пред съдебната палата. 

Жалба срещу битата лекарка от Пазарджик са подали нападателите й

Жалба срещу битата лекарка от Пазарджик са подали нападателите й

Твърдят, че се е държала арогантно и не обърнала внимание на сина им

Очаква се прокуратурата да поиска задържането на 18-годишния Димитър под стража.