Жалби срещу д-р Гергана Анчева от спешното отделение на пазарджишката болница в прокуратурата са подали родителите на катастрофиралото момче, заради което се стигна до скандал и бой.

Те твърдят, че тя ги обиждала и отказвала да се погрижи за катастрофиралия им син, предаде "Дарик".

 

"Когато са свалили сина ми и са го оставили в коридора на спешната помощ, първоначално никой никакво внимание не му е обърнал. Момчето, което са задържали ми е племенник. Той е почукал на вратата и е помолил някой да излезе и да окаже помощ. Тя напсува племенника ми. Не мисля, че жена, майка, лекар може да изрече такова нещо", заяви майката на момчето, което пострадало в катастрофа и заради което се наложило да ходят в спешното.

На тези обвинения д-р Анчева заяви тази сутрин, че твърденията не са истина. Пациентът бил посрещнат веднага. Тя твърди, че с нищо не е предизвикала агресията.

Припомняме, че след побоя тя бе настанена в отделението по неврохирургия на болницата с комоцио.

Статистиката показва, че за миналата година са били нападнати 48 лекари, които работят в Спешната помощ, като само за два от тези случаи има осъдителни присъди.

От началото на 2016 година досега са нападнати 28 екипа на Спешна помощ. В сила е влязла само една осъдителна присъда, въпреки че са образувани 15 дела.