Близки на починалия във вторник 33-годишен арестант не вярват, че смъртта му се дължи на свръхдоза наркотици, приети малко преди ареста. Според майка му по тялото на Доан Лападжиев има следи от удари, съобщи Plovdiv24.bg.

Припомняме, мъжът почина в арестната клетка на Четвърто РУ на МВР във вторник следобед, а в смъртния акт е записано, че причината е отравяне от свръхдоза наркотици. Роднините обаче се съмняват, че Доан е бил малтретиран, защото открили белези по тялото.

"Искам да разбера истината за смъртта на сина ми, защото излезе жив и здрав от къщата, а го върнаха в ковчег. Не вярвам, че е починал от свръхдоза наркотик, защото по лицето и тялото се виждат синини". Така през сълзи говори Сание Лападжиева, майка на 33-годишния Доан Лападжиев от Пловдив.

От полицията и прокуратурата отричат, твърдят, че при огледите не са открити видими травми и следи от насилие. Доан излязъл от къщата си на ул. "Иван Караджов" в понеделник към 21.30 часа.

Първоначално бил на заведение в квартала, а през нощта заедно с трима приятели отишли в зала за билярд в центъра на града. По същото време в града имало хайка за наркодилъри, а полицаите имали информация, че Доан доставя дрога. Те влезли в заведението. Когато ги видял, Лападжиев припаднал.

Според първоначалните данни той глътнал 40 грама хероин. Веднага дошъл медицински екип. Мъжът е откаран в токсикологията на Университетската болница. Там му направили промивки, след което Доан не поискал да остане на лечение и подписал декларация. Полицаите го закарали в ареста на Четвърто районно.

Към 13 часа във вторник Доан пак припаднал. Полицаите повикали лекари, но смъртта настъпила много бързо. По данни на разследването, докато бил в ареста Доан си блъскал главата в стената, от което може да има синини.

Лападжиев преди години излязъл от затвора след деветмесечна присъда за притежаване на дрога."Той употребяваше хероин, но от три години не го е докосвал, нито пък е продавал", кълне се Сание.

Доан работел като строител, имал планове за Италия. Баща му е починал. "Няма нито кола, нито голям дом, за да го обявяват за наркодилър, а баща му остави в наследство едно колело", казва Сание.