Милка Стоянова, майката на изчезналия бизнесмен Стоян Стоянов, който е управител и съсобственик на дружество "Гранити" създаде инициативен комитет за подпомагане на разследването около неговото изчезване.

Това съобщиха от фирмата, цитирани от Радио Варна.

Бургаският бизнесмен Стоян Стоянов изчезна безследно в нощта срещу 6 март.

Съдружникът на Стоянов, Ангел Христев обяви и награда срещу достоверна информация. Сдружението вече е събрало солидна сума пари. След изчезването на Стоянов дългогодишният му съдружник Ангел Христев стана управител на фирмата.  

Средствата са предназначени, за да бъдат предоставени на всеки, разполагащ с данни, които ще помогнат за издирването му.

Вече 20-ти ден няма никаква следа от Стоян Стоянов, телефоните му са изключени и няма обаждане за евентуален откуп.
Мъжът е обявен за национално и международно издирване чрез Интерпол.

Фирма „Гранити", която Стоянов управлява е един от най-големите данъкоплатци в региона. За 2007 година дружеството е изплатило налози в размер на 780 хил. лева. "Гранити" е най-мащабния доставчикна материали за строителството по цялото южно Черноморие.

Миналото лято нейни складове изгоряха до основи. Тогава изгоря стоката в помещенията, но Стоянов получи застраховка от 2 мил. лева. Разследването доказа, че пожарът е тръгнал по непредпазливост от съседни складови помещения. През последните месеци фирмата получи приз за най-динамично развиваща се компания.

В деня на отвличането бургаският бизнесмен Стоян Стоянов е имал дело за пожаравъв фирмата му. 
Обвиняем по делото е Николай Георгиев Георгиев - един от собствениците на фирмата "Магнис".
Стоян Стоянов е основен свидетел на обвинението и граждански ищец.