Близо 76 килограма кокаин в 20 626 кашона с банани са били открити в складовете на фирма в Бургас, съобщиха от Апелативната прокуратура в морския град.  

Полицаи провеждат наказателно производство за това, че в складово помещение на ул. "Индустриална" в Бургас, са държани с цел разпространение приблизително 76 килограма кокаин.

Откриха голямо количество кокаин в складове на фирма в Бургас

Откриха голямо количество кокаин в складове на фирма в Бургас

Към момента са извадени над 80 кг наркотик от 17 контейнера

Уточнява се, че наркотикът е бил открит в 4 кашона, които са съставлявали част от пратка, пристигнала на 29 юли от Еквадор през Италия в Пристанище Бургас. Получател е било българско търговско дружество. Общото количество на получените банани е 20 626 кашона, разпределени в 19 контейнера.

От Бургаската окръжна прокуратура обясниха, че законът предвиждал затвор за срок от 5 г. до 15 г. и глоба в размер от 20 000 лв. до 100 000 лв.

Наркотиците са били поставени в пакети, обвити с оловно фолио, което е затруднило визуализацията им при граничния и митнически контрол.

Стойността на открития кокаин била над 5 000 000 лв., като разследването по делото щяло да продължи и на територията на цялата страна, тъй като търговското дружество, получател на пратката, притежавало подобни складове и в София, Варна и Пловдив.

По първоначални данни чистотата на открития кокаин била изключително висока.