Остава в ареста 25-годишният Йордан Исаев, който е обвинен за това, че е ранил двама служители на реда със самоделна бомбичка по време на мача ЦСКА - Левски от 18 април.

Софийският градски съд реши да не освободи 25-годишния Исаев срещу по-лека мярка за неотклонение, предаде БНР. Той беше задържан на 21 април, събота, след като се предаде. Първоначално Исаев беше задържан за срок до 72 часа. 

Бомбаджията, ранил полицаи, съжалявал за стореното

Бомбаджията, ранил полицаи, съжалявал за стореното

Явил се по своя воля в полицията

Според магистратите постоянното задържане спрямо Исаев се налага заради високата му обществена опасност. Съдията по делото - съдия Вера Чочкова, определи това от факта, че минути преди да хвърли самоделната бомбичка 25-годишният мъж е сложил маска, която не е била негова и е облякъл чужди дрехи, а веднага след взрива ги е изхвърлил. Според съда мъжът също така е целил мястото, където ударната вълна от бомбичката ще нанесе най-големи поражения. Той бил наясно и че в този участък на стадиона се намират униформени, охраняващи мача.

"Искам да се извиня на Гергана и да кажа, че много съжалявам", казал лично обвиняемият. Стана ясно и че той споделил за извършеното с майка си и приятелката си, които обаче не подали сигнал до властите. 

Въпреки твърденията на адвоката на Исаев, че той наистина съжалява за случилото се, съдията не уважи иска за по-лека мярка. Съдия Чочкова не уважи и това, че мъжът се е предал доброволно, записвайки в мотивите си, че Исаев е направил това цели 3 дни след мача, когато вече е бил идентифициран и разпознат и от представители на фенклуба на футболния отбор.

Зрението на пострадалата полицайка е спасено
Обновена

Зрението на пострадалата полицайка е спасено

Полицайката е в стабилно състояние

На 3 май защитата на Исаев най-вероятно ще обжалва мярката, като дотогава той ще остане в ареста. Защитата не отрече и за възможност за сключване на споразумение с  прокуратурата, съобщи bTV.