Задържаният за хвърлянето на бомба срещу полицаи на Националния стадион "Васил Левски" съжалявал за стореното. Инцидентът стана по време на мача между ЦСКА-София и "Левски" на 18 април.

На брифинг на прокуратурата и МВР за случая стана ясно, че задържаният е направил пълни самопризнания. Първоначално той се е укрил, но вчера се е явил в СДВР с адвокат. 

Задържаха мъж за инцидента с бомбичката, ранила полицайка на мача ЦСКА-Левски
Обновена

Задържаха мъж за инцидента с бомбичката, ранила полицайка на мача ЦСКА-Левски

Заподозреният е отведен за разпит…

Той е роден през 1993 г., не е криминално проявен, не е осъждан. По негови твърдения, той е получил самоделното взривно устройство и маската от непознат човек. През последните дни в СДВР са разпитани 64 фенове на Левски и са иззети записи от видеокамери.

Градският прокурор на София Емилия Русинова обясни, че след изтичане на 72-часовия арест, в понеделник прокуратурата ще поиска постоянно задържане под стража. Законът предвижда от 5 до 15 години лишаване от свобода за подобно деяние.

Зрението на пострадалата полицайка е спасено
Обновена

Зрението на пострадалата полицайка е спасено

Полицайката е в стабилно състояние

Вследствие на взрива служителка на жандармерията е в болница с тежки наранявания по лицето и очите. Неин колега, който също пострада при инцидента, вече е изписан и отново е на работа.