Ранената 24-годишна полицайка, която пострада по време на мача между Левски и ЦСКА, е в стабилно състояние.

Зрението на полицайката е спасено.

Ранени по време на дербито ЦСКА-Левски

Ранени по време на дербито ЦСКА-Левски

Пострадал е полицай

Пред БНТ лекуващият лекар на пострадалата заяви, че операцията е била трудна и дълга. Медиците са възстановили цялостта на окото и са зашили роговицата, така че да може да се имплантира вътреочна леща.

Стана ясно още, че полицайката е и в добро психическо състояние.

"Днес съм много по-голям оптимист. Операцията протече много гладко за този тип тежки травми. Оперирахме снощи между полунощ и 2 часа през нощта. Възстановихме целостта на окото. Зашихме роговицата. Извадихме чуждо чуждо тяло от окото - стъкло с размери 4,5мм/2,5мм/2мм. Отстранихме и наранената леща, която беше почнала да помътнява, тоест имахме процес на травматична катаракта. Важното е, че в своята цялост задната капсула е запазена, така че на втори етап бихме могли да мислим за имплантиране на вътреочна леща. Приключихме операцията с частична предна витрактомия. Окото няма да бъде загубено, а точна оценка на зрението можем да дадем след 3 до 6 месеца", заяви пред Нова началникът на Очната клиника в ИСУЛ доц. Борислав Кючуков. По думите му предстои да се направят и допълнителни операции на пострадалата полицайка.

Междувременно продължават действията по установяването на лицето, което е хвърлило бомбичката срещу полицайката. Въпреки че са задържани 40 души по случая, все още не е изяснено кой е отговорен за случая.

Полицейският синдикат иска "зона за сигурност"

Полицейският синдикат иска "зона за сигурност"

Полицаите ни да се защитават с всички средства на закона

Във връзка с инцидента служителите на МВР настояват за по-строги мерки към лицата, проявяващи агресия и неуважително поведение срещу униформените.

Припомняме, служителката на реда пострада по време на столичното дерби ЦСКА - Левски. Полицайката се е намирала в един от входовете на стадиона заедно със свои колеги. Тогава все още неизвестният извършител е хвърлил бомбичка, която е счупила стъклопакета на вратата, при което полицайката и още един служител на МВР са били ранени. 

Ранената е служител на Жандармерията само от 6 месеца.

Зрението на ранената полицайка е застрашено
Обновена

Зрението на ранената полицайка е застрашено

Жената беше ранена от бомбичка при вчерашния мач