Борислав Сарафов е с адекватна охрана и е получил тази охрана в условията по неотложност. Шефът на Следствието и зам.-главен прокурор писмено е поискал охрана от Министерството на правосъдието. Още в понеделник Сарафов е получил охрана.

Това стана ясно от изслушването в НС на правосъдния министър Крум Зарков по повод скандала в прокуратурата, който обаче не отговори категорично дали МП възприема като истина казаното от директора на НСлС, че се страхува за живота си заради Иван Гешев. Министърът посочи, че периодично ще се анализира ситуацията.

Намираме се в безпрецедентна ситуация, допълни той.

Каквото трябва да бъде направено, за да бъдат защитени българските граждани, ще бъде направено, подчерта Зарков. Иначе ситуацията е много неприятна - хвърчат обвинения, като правосъдният министър определи ситуацията и като безпрецедентна ситуация.

Главният прокурор и заместникът му се обвиняват в престъпления и затова правосъдният министър отново постави въпроса за механизма за контрол върху обвинител номер едно. Очаквам с нетърпение да говорим по закона, който вече е входиран в НС, сподели още Крум Зарков.

Стана ясно, че повереното му ведомство няма отношение към стопанисването на вилата на регентите в курорта Боровец, където според твърденията на заместника му Борислав Сарафов, се живее Иван Гешев. Крум Зарков не се е интересувал къде живеят административните ръководители в правосъдната система и кой се грижи за техните домашни любимци. Той няма информация какво е ставало от 2017 година, когато имотът е предоставен на прокуратурата, като в даден момент му е сменен и идентификационния номер.

ВСС е действал изцяло в рамките на своите правомощия, поясни той.

Тепърва ще се изяснява с какви цели е използвана базата. Как стигнахме до тук и как ще излезем от тази ситуация, попита Зарков.

Министерството на правосъдието дава охрана на Сарафов

Министерството на правосъдието дава охрана на Сарафов

Мярката ще бъде взета по искане на самия шеф на НСлС