Специализирана прокуратура продължава действията по разследването по досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние.

Във връзка с изнесени твърдения в медиите от обвиняемия Пламен Бобоков, Специализираната прокуратура уведомява, че на 07.07.2020 г. в качеството на свидетел е призован за разпит и Бойко Борисов, министър-председател на Р България.

Също по повод установена комуникация с Пламен Бобоков за показания са призовани и Пламен Нунев, народен представител, областен координатор на ПП ГЕРБ в гр. Русе и Росен Даскалов, бивш общински ръководител на ПП ГЕРБ в гр. Русе. 

Заключението от изготвената компютърно-техническа експертиза на иззети по делото веществени доказателства е обект на задълбочен анализ. С оглед изясняване на обективната истина по досъдебното производство се провеждат множество разпити на свидетели и се приобщават документи, относими към предмета на разследването.

"Бос" - обръщението на Бобоков към премиера Борисов

"Бос" - обръщението на Бобоков към премиера Борисов

Бизнесменът отрече за каквито и да е неправомерни и престъпни действия

Припомняме, че на 2 юли бизнесменът Пламен Бобоков показа част от чат, за който твърди, че е с премиера Бойко Борисов. По неговите думи двамата са си писали на 31 март 2019 г. точно по повод на случая с либийския танкер "Бадр".

Преди това прокуратурата разкри и чатове между Бобоков и президента Румен Радев. 

В друг чат със секретаря на президента Пламен Узунов, Бобоков лобирал за помилване на осъден в Румъния. 

В поредната извадка от кореспонденцията на бизнесмена Пламен Бобоков става ясно, че е имал човек в МВнР. 

Прокуратурата разкри чат между Бобоков и президента

Прокуратурата разкри чат между Бобоков и президента

Отрича твърденията на бизнесмена от тази сутрин