Пламен Бобоков е разполагал с човек освен в президентството и в Министерство на външните работи. Това е заключението на разследващите, които извършват детайлен анализ на комуникацията на Бобоков. Освен с президентския съветник Пламен Узунов, Бобоков е водил усилена кореспонденция и с абонат MVR-Rumen Petrov.

Днес прокуратурата разпространи поредната порция скрийншотове от чатове на Пламен Бобоков в рамките на разследването за търговия с влияние. Специализирана Прокуратура е възложила на Държавна агенция "Национална сигурност" да извърши анализа от изготвената компютърно-техническа експертиза на мобилни устройства, ползвани от П.Б.

От 2018 до 2020 г. на Пламен Бобоков е предоставяна информация от потребители MVR-Rumen Petrov и Prezident-Pl. Uzunov. Тази информация потребителят с име MVR-Rumen Petrov я е получил като съветник по въпросите на Близкия изток и Северна Африка на заместник-министър-председателя и министър на външните работи (до 18 декември 2018 г.).

Пламен Бобоков кадрувал дипломати

Пламен Бобоков кадрувал дипломати

Спецпрокуратурата разпространи още от чата с президентския съветник

От прокуратурата обясняват:

На 04.08.2018 г. П.Б. изпраща до Prezident-Pl. Uzunov текстово съобщение със съдържание: "Румен Петров - Алжир". По същото време чрез мобилно приложение Пламен Бобоков. започва активно да комуникира с MVR-Rumen Petrov, от когото получава множество сведения, включително файлове и снимки на документи. От своя страна Бобоков препраща част от получената информация към Prezident-Pl. Uzunov. Материали и документи, съдържащи сведения с външнополитически характер, бизнесменът получава и от Prezident-Pl. Uzunov.

На 20.08.2018 г. MVR-Rumen Petrov изпраща на Бобоков съобщение с текст "оценка" и прикачен текстови файл, съдържащ информация за фирми и предприетите действия към онзи момент по казуса с танкера "Бадр".

На 29.09.2018 г. MVR-Rumen Petrov изпраща на Пламен Бобоков под формата на снимки определение на Върховен касационен съд от 29.01.2018 г., свързано с казуса с танкера "Бадр". Минути по-късно снимките на определението са препратени от Бобоков на Prezident-Pl. Uzunov. На същия ден MVR-Rumen Petrov изпраща на Бобоков текстови съобщения със следното съдържание:

"Според един мой приятел, много печен адвокат, който погледна развитието на делото във ВАС - шансовете за положителен изход на делото в полза на либийците са много ниски, тъй като ВАС също ще гледа само процедурата без да изследва първопричината (фалшивия ипотечен договор). Според него адвокатите на либийците е трябвало да атакуват това основание (ипотечния договор) в отделно наказателно дело в криминалния съд" и "Имам основание да му вярвам, защото той е много печен адвокат". В отговор на горното Пламен Бобоков посочва: "ще видим".

На 07.01.2019 г. Prezident-Pl. Uzunov изпраща на Бобоков две снимки на паметна бележка за проведена на 03.01.2019 г. среща на Н. Милков, секретар по външната политика на президента, със С. Елтрики, временно управляващ посолството на Държавата Либия в София. В последващо съобщение до Бобоков Prezident-Pl. Uzunov посочва: "Току запознах и него."

От своя страна в 14.49 ч. П.Б. изпраща до Prezident-Pl. Uzunov снимка на вербална нота, която посолството на Държавата Либия е изпратила до Министерството на вътрешните работи. Снимката с вербалната нота П.Б. получава две минути по-рано от MVR-Rumen Petrov.

Чатът между Бобоков и Узунов по делото за "Бадр" продължил 6 месеца

Чатът между Бобоков и Узунов по делото за "Бадр" продължил 6 месеца

Чатът сочи и към множество лични срещи

По-късно П.Б. препраща на Prezident-Pl. Uzunov снимка и на друга нота от Посолството на Държавата Либия, този път до Министерството на външните работи, която също му е предоставена от MVR-Rumen Petrov. От своя страна Prezident-Pl. Uzunov изпраща на Бобоков вербална нота от посолството на Държавата Либия и до президента на Република България.

В последващата комуникация Пламен Бобоков се обръща към Prezident-Pl. Uzunov със следния текст: "Ако прецениш че мога да звънна на началника, дай знак?"

Половин час по-късно Бобоков изпраща на Prezident-Pl. Uzunov снимки на "CV-то на либийския пратеник". На 09.01.2019 г. Prezident-Pl. Uzunov изпраща на Бобоков снимка на визитна картичка, от която е видно, че същата е на "либийския пратеник".

Установено е още, че Пламен Бобоков продължава активното обсъждане на казуса "Бадр" с MVR-Rumen Petrov и Prezident-Pl. Uzunov в следващите месеци. С MVR-Rumen Petrov П.Б. обсъжда и други въпроси, свързани с дейността на Министерство на външните работи. На 06.06.2019 г. Бобоков изпраща на MVR-Rumen Petrov съобщение, в което посочва: "Привет Румба!Да напомня, че чакам предложение за Абуджа!!!!". На 19.06.2019 г. Бобоков изпраща на "Prezident-Pl. Uzunov" файл със следното наименование: "CV BG_Joro_Iliev_Kiradjiev", с уточнението, че това е "моето предложение за Абуджа (Нигерия)!".

Спецпрокуратурата проверява секретар на президента за връзки с Бобокови
Обновена

Спецпрокуратурата проверява секретар на президента за връзки с Бобокови

Държавното обвинение разпространи снимки от чат на Пламен Бобоков

На 19.12.2019 г. П.Б. и MVR-Rumen Petrov обсъждат и позиция на министъра на външните работи на Република България, която е изразена в социалната мрежа Twitter, както и "лостовете за въздействие".

Снимка 485799

Източник: news.bg

Снимка 485800

Източник: news.bg

Снимка 485801

Източник: news.bg

Снимка 485802

Източник: news.bg

Снимка 485803

Източник: news.bg

Снимка 485804

Източник: news.bg

Снимка 485811

Източник: пресцентър Прокуратура

Снимка 485810

Източник: пресцентър Прокуратура

Снимка 485812

Източник: пресцентър Прокуратура

Снимка 485813

Източник: пресцентър Прокуратура

Снимка 485814

Източник: пресцентър Прокуратура