От специализираната прокуратура правят публични части от чат на Пламен Бобоков с "лице с вероятен дипломатически имунитет" - потребител Prezident - Rumen Radev или президента на РБ Румен Радев.

Прессъобщението на прокуратурата идва с оглед поредно изнасяне на неверни твърдения в ефира на национална телевизия. Малко по-рано през деня Пламен Бобоков като гост в БиТиВи заяви, че не разполага с телефона на президента Румен Радев.

"Бос" - обръщението на Бобоков към премиера Борисов

"Бос" - обръщението на Бобоков към премиера Борисов

Бизнесменът отрече за каквито и да е неправомерни и престъпни действия

От прокуратурата заявяват, че долното се съдържа в телефона, използван от Пламен Бобоков. Установена е размяна на съобщения между посочените лица със следното съдържание:

На 29.09.2019 г. в 16:15 ч. Plamen Bobokov изпраща на Prezident - Rumen Radev съобщение с текст: "Привет от Монровия! Сенатът гласува вчера нашата концесия и Приста Порт е вече официален концесионер на пристанище Бюкянън в следващите 25 години!......Президент Джордж Уеа много би се радвал да се види и запознае с теб! Ето защо е необходимо и сериозно назначаване на посланик в Нигерия с акредитация в Либерия! Успех на предстоящия голям форум в Ню Йорк и огромни благодарности за подкрепата! Пратил съм координатите, ако има нужда от нещо съм на линия 24/7!".

Снимка 486268

Източник: пресцентър Прокуратура

Снимка 486269

Източник: пресцентър Прокуратура

Снимка 486267

Източник: пресцентър Прокуратура

Снимка 486266

Източник: пресцентър Прокуратура

От прокуратурата заявяват, че анализът на информацията, съдържаща се в изготвената експертиза и приложенията към нея, продължава.