В последния месец горските инспектори от София и Самоков са установили две сериозни нарушения в землището на село Говедарци, община Самоков. На две различни места са направени проверките, но след действието на бракониерите.

На 08.03.2016 г. в землището на село Говедарци, е установена сеч на 82 броя дървета от смърч и бял бор от един отдел - държавна горска територия и от два имота, собственост на частни юридически лица. Общият обем на изсеченото е 136 куб. м дървесина.

Цялото количество отсечена дървесина е било извозено от мястото на нарушението от неизвестни лица.

Подобно нарушение, но в друго насаждение - отново държавна горска територия, е било установено още в началото на февруари месец в друг участък от землището.

Проверяващите не са могли да установят точния размер на нарушението, заради дебела снежна покривка. При повторна проверка в края на месеца инспекторите от София са констатирали отсечени 75 броя дървета от бял бор с общ обем 129 куб. м дървесина.

Проверките ще продължават, като ще бъдат сезирани органите на досъдебното производство, уверяват от Изпълнителната агенция по горите.