Убийството в Кърджали, което стана днес по обяд, е заради изчезналата дванадесетокласничка Силвия Д., съобщи 24rodopi.com. Издирваният 17-годишен младеж, който е застрелял 30-годишния Махмуд, е братовчед на изчезнало непълнолетно момиче, според bTV.

Тийнейджърката била обявена за изчезнала от родителите си на 14 януари. Те посочили за похитител Рафет Н. от село Петлино, познат още като Райчо. Той е брат на убития днес Махмуд Р., на 30 години.

Майката на Силвия я оставила в утрото на 14-ти януари пред училището. Имали уговорка да се срещнат след учебните часове, към 13.30 часа. Майката напразно чакала дъщеря си пред училището, на улица „Булаир". Звъняла й, но мобилният телефон бил изключен.

Късно вечерта от фамилията в Петлино позвънили на родителите на Силвия и им казали да не се притесняват. Уверили, че момичето е при тях. На следващия ден майката на Силвия подала жалба в полицията, в която твърдяла, че дъщеря й е изчезнала. Служители на Районното управление на полицията в Кърджали няколко пъти посещавали посочения адрес в Петлино. На място не били открити нито Райчо, нито Силвия.