Защитата на Пламен Галев и Ангел Христов - братя Галеви представи пред Върховния касационен съд искането за невинност на двамата с мотивите към него, описани върху 20 страници.

Пред висшите магистрати адвокатите Емил Велинов и Александър Райнов поискаха двамата бизнесмени да бъдат оправдани напълно по повдигнатите им обвинения и да бъде отменена произнесената от Софийски апелативен съд ефективна присъда от по 5 и 7 години затвор за рекет и организиране на престъпна група.

От своя страна държавното обвинение настоя присъдите да бъдат потвърдени.

Решението на ВКС ще стане ясно до месец.

Припомняме, Кюстендилският съд оправда напълно Пламен Галев и Ангел Христов. На 6 юли обаче Пламен Галев и Ангел Христов, заедно с Апостол Чакалов-Тоци, Владимир Ангелов-Стъклето, Георги Градевски-Конана, Красимир Оков и Георги Блатски бяха признати за виновни по обвинениe за организиране, ръководене и участие във въоръжена престъпна група за принуда, изнудвания, извличане на облаги чрез внушаване на страх.

Братя Галеви и техните приближени бяха арестувани в началото на месец декември 2008г. В средата на октомври 2008 г. полицията направи операция и провери автокъщи, офиси и жилища в дупнишко.

Тогава за разпит са били извикани Пламен Галев и Ангел Христов. Не стана ясно обаче дали те са се укрили за едно денонощие или са се явили доброволно в следствието след като са разбрали от медии това, че полицията ги издирва.

След разпита те обявиха, че разследването срещу тях е разработка на МВР, която "удря" по модела в Дупница.

През пролетта на 2009 година Галев и Христов бяха освободени, тъй като бяха кандидат - депутати. Пламен Галев бе регистриран Пламен Галев като независим кандидат за участие в парламентарните избори, а Ангел Христов бе от листата на Партия на Либерална Алтернатива и Мира (ПЛАМ).