Дупнишките бизнесмени Ангел Христов и Пламен Галев, известни като братя Галеви влизат в затвора.

Това гласи окончателното постановление на Върховния касационен съд.

ВКС намалява на пет години присъдата на Пламен Галев, постановена от Апелативния съд. Върховните съдии определят Галев първоначално да я излежава в затворническо общежитие от открит тип при общ режим.

Присъдата на Ангел Христов също се намалява, като той ще лежи 4 години.

Припомняме, през юли миналата година Софийски апелативен съд призна за виновни братя Галеви. Съдът осъди Пламен Галев на 7 години затвор, а Ангел Христов - на 5 години лишаване от свобода.

Пламен Галев бе признат за виновен за това, че е ръководил организирана престъпна група с цел принуда, изнудвания, извличане на облаги чрез внушаване на страх.

САС призна Галев и за виновен за това, че като съизвършител с Ангел Христов е принудил Пламен Миланов да прехвърли на Галеви 50% от дружествените си дялове в таксиметрова фирма, с което му е нанесена имуществена вреда на обща стойност 82 хил. лв.

Софийски апелативен съд определи също така Пламен Галев да излежава присъдата си при първоначален строг режим, да заплати глоба от 10 000 лева и реши една трета идеална част от имуществото му да бъде конфискувано в полза на държавата.

Ангел Христов бе признат за виновен за това, че е участвал в организираната престъпна група, както и че като съизвършител е принудил Пламен Миланов да прехвърли на престъпната група половината от дружествените си дялове.