Бурята, която се изви във вторник в Русенско, е довела до временно прекъсване на електрозахранването в редица населени места от региона, съобщава БТА. Без ток са останали около 5000 души, като в момента техният брой е значително по-малък.

Други области на страната също пострадаха от силни дъждове и последвали наводнения. 

Във Великотърновско бурята с проливен дъжд тази вечер наводни много пътни отсечки. Няма информация за наводнени къщи и пострадали хора.

Много са падналите дървета и отстраняването им е започнало.

Силна буря с проливен дъжд, примесен с дребна градушка, се изви над Плевен след 18:00 часа днес. На много места в града улиците се превърнаха в "реки", в социалните мрежи граждани сигнализират за паднали дървета и счупени клони, съобщава БТА.

Всички екипи на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Плевен са мобилизирани, за да реагират на сигнали за паднали клони и дървета и при необходимост за отводняване на сгради. Те ще останат на терен през цялата нощ до нормализиране на ситуацията. Това е заявил говорителят на Областната дирекция на МВР Мариана Цветкова.

Край горнооряховското село Първомайци местните хора се организираха и с резачки премахнаха от жп линията София - Варна паднало дърво, което е било препречило пътя на влак.

Борбата с пожарите в страната продължава
Обновена

Борбата с пожарите в страната продължава

Не се съобщава за пострадали хора, но са нанесени щети

Припомняме, че това се случва, докато други области на страната продължават да е борят с бушуващи с дни пожари, или с ликвидирането на щетите им.