Софийски районен съд призна за виновен 43-годишен мъж, ловко отмъквал пари и стоки от магазини, заблуждавайки продавачките, че е приятел с управителя на обектите. А.Б. е осъден на 4 години затвор при първоначален "строг" режим.

Първият установен случай е от 14 октомври 2021 г., когато в магазин за бижута измамникът подвел продавач-консултанта, че се е разбрал със съпруга на управителката да вземе бижута, които да покаже на жена си и след това да ги заплати. Служителката повярвала на думите на А.Б. и му дала 4 гривни и 1 колие на обща стойност 1226 лева без да ги заплати. По-късно продавачката се свързала с управителя на бижутерията и разбрала, че е била измамена.

43-годишният мъж приложил същата тактика на 17 октомври 2021 г., но в бензиностанция в ж.к."Люлин-5" в София. А.Б. заблудил продавач-консултанта, че разговаря по телефона с управителя на обекта. Обвиняемият обяснил, че се е разбрал с управителя на бензиностанцията да вземе от оборота 600 лева. Продавачката се доверила и му предала сумата. Малко след това обаче разбрала, че е била измамена.

Според съда деянията са извършени при условията на продължавано престъпление и опасен рецидив, тъй като А.Б. е бил осъждан ефективно и преди за идентични престъпления.

Присъдата подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Две пловдивчанки дариха по 20 хил. лв. на мним американски любовник

Две пловдивчанки дариха по 20 хил. лв. на мним американски любовник

Извършителят е задържан за 24 часа