Уволнената съдийка Румяна Ченалова обеща, че ще разгласи факти, свързани с първата 4-годишна осъдителна присъда на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

По повод на вчерашното разглеждане във ВКС на делото на Цветан Цветанов, по което Ченалова също е била съдия, тя коментира, че ще изнесе данни едва след като излезе окончателната присъда.

"Тогава може би ще си дадем отговор на въпроса защо сега Алексей Петров и на много други въпроси", коментира още бившата съдийка, цитирана от БТА.

Малко над час прекара бившият съдия Румяна Ченалова в Столичното следствие. Днес тя бе призована да даде показания като свидетел по досъдебно производство.

Това е четвъртата „очна ставка”, на която уволнената съдийка бе призовавана в последния месец.

По какъв точно случай обаче днес е разпитвана Ченалова така и на стана ясно, тъй като след излизането си тя бе лаконична, а и заяви, че е подписала декларация за конфиденциалност.

Ченалова обясни, че са й задавани разнообразни въпроси, свързани както със записите на нейни разговори с Владимира Янева, така и по други странични за този случай дела.

Припомняме, в понеделник Румяна Ченалова се яви на изслушване пред Етичната комисия на ВСС. Тогава трябваше да се яви и бившата й колежка Владимира Янева, но тя провали едновременното разпитване и на двете.