Трима шефове на районни управления и бивш ръководител на сектор "Пътна полиция" са осигурявали "полицейски чадър" над Георги Семерджиев, съобщава БТА.

Това показва вътрешната проверка в МВР, която бе разпоредена след данните за протекцията, с която Георги Семерджиев се е ползвал. Веднага след катастрофата вследствие на висока скорост стана ясно, че полицайка е подпомогнала дрогиранията Семерджиев да се укрие в апартамента си, но на него са му били спестени наказания при предишни нарушения, включително и на пътя. Проверката бе направена на база данни десет години назад и стана ясно, че протекцията над Семерджиев е от 2014 г. насам.

Над 40 служители на МВР вече бяха уличени за действие или бездействие в помощ на Георги Семерджиев и започна образуване на дисциплинарни производства. Към момента на съобщаването на тези данни нямаше напуснали системата полицаи. 

Към септември месец Георги Семерджиев е с повдигнати пет обвинения - държане на наркотици, управление на превозно средство след употреба на наркотици, причиняване на смърт на две лица, докато е управлявал автомобил без книжка, използване на фалшиви номера на автомобила и фалшива швейцарска книжка. Последното е установено със специална експертиза.

Стана ясно и че Семерджиев има 47 акта и 49 наказателни постановления за различни нарушения. 

Демерджиев иска търпение от медиите по случая "Семерджиев" и МВР

Демерджиев иска търпение от медиите по случая "Семерджиев" и МВР

Когато докладът по случая е готов, той ще го оповести публично