Дават на съд 7 души за разкрита лаборатория с марихуана в Русенско, съобщават от държавното обвинение. 

Припомняме, че случаят е от декември миналата година. 

Окръжна прокуратура - Русе уведомява, че приключи досъдебното производство по прокурорска преписка и на 19.08.2020 г., в Окръжен съд - Русе беше внесен обвинителен акт за производство и държане с цел разпространение на рекордно голямо количество марихуана.

На 17.12.2019 г. в село Новград, обл. Русе е разкрита оранжерия за производство на марихуана. На място са иззети над 134 килограма изсушена и готова за разпространение марихуана. Експертизите по делото сочат, че общата й стойност възлиза на 806 340 лева. На съд са предадени общо седем обвиняеми лица от гр. София, гр. Самоков и гр. Костенец - Р. П. Я., Д. Р. С., Н. О. Т., В. В. А., А. И. Ч., Г. С. Д. и В. Г. П.

Разбиха лаборатория с марихуана за над 1 млн. лева в Русенско

Разбиха лаборатория с марихуана за над 1 млн. лева в Русенско

Задържаното количество е рекордно за областта

Всички обвиняеми са с мярка за неотклонение "задържане под стража" и след приключване на разследването са приведени в затвора гр. Белене. Извършени са множество претърсвания и изземвания, огледи на местопроизшествия и на веществени доказателства, разпитани са общо 16 свидетели и са приети заключения на химическа и ценова експертиза.

За повдигнатите обвинения е уведомена и КПКОНПИ. Очаква се насрочване на разпоредително заседание.