Държавните институции са си свършили работата. Това отсече председателят на ДАНС Димитър Георгиев пред медиите след срещата в НС между депутатите и компетентните институции за работата на системата БАЦИС.

Властта бори контрабандата, опозицията не вярва
Обновена

Властта бори контрабандата, опозицията не вярва

Службите докладват за контрабандата

Родното ФБР е придобило данни за несъвършенствата на системата, препратила ги е към Митниците, за да бъдат отстранени. Информацията е препратена и към прокуратурата. Ние сме свършили всичко, което агенцията е трябвало да извърши, категоричен бе той.

Ако някой има данни за злоупотреби, по думите на Георгиев, трябва да ги препрати към съответните компетентни институции. Не е имало данни, за да се образува наказателно производство, подчерта шефът на българското ФБР. Ние сме си свършили работата, както трябва, отново заяви Димитър Георгиев.

ГЕРБ опроверга БСП, че не са предприели мерки за нарушения в БАЦИС
Обновена

ГЕРБ опроверга БСП, че не са предприели мерки за нарушения в БАЦИС

Всички препоръчани от ДАНС мерки са изпълнени

Припомняме, на извънредното заседание на двете парламентарни комисии присъстваха главният прокурор Сотир Цацаров, финансовият министър Владислав Горанов, председателят на ДАНС Димитър Георгиев, както и шефът на Митниците Георги Костов.

Митниците са предприели всички мерки за усъвършенстване на системата, а констатираните слабости са отстранени, увери председателят на родното ФБР Димитър Георгиев.

Главният прокурор Сотир Цацаров опроверга твърденията от тази сутрин на председателя на Петролната и газова асоциация. Той дори бил учуден от това твърдение. Една петролната компания дори обяснила, че няма проблем със системата. От асоциацията не са подали сигнал до ДАНС и прокуратурата за изтрити файлове.

Корупция в приходите разтревожи БСП преди вота

Корупция в приходите разтревожи БСП преди вота

Нинова поиска документите на бюрото на Борисов да се разсекретят

Владислав Горанов иронизира червените, че са проявили находчивост и са атакували най-успешната политика на Бойко Борисов-борбата с контрабандата. Според него всички констатации са взети под внимание и пропуските са отстранени.

Според Владислав Горанов системата БАЦИС сега работи доста по-сигурно, отколкото в началото на внедряването й.

От Агенция Митници казаха, че няма умисъл при тях за пропуски в БАЦИС.

Прокуратурата отказала да образува дело за БАЦИС

Прокуратурата отказала да образува дело за БАЦИС

Няма данни за престъпления в доклада на ДАНС за системата БАЦИС