При съвместна операция са задържани двама души, представящи се за прокурори. Те обещали на убийци в София „оправяне на дело”, съобщават от ДАНС. Мъжете взели и парични суми от 70 000 лева.

Акцията е проведена под ръководството на Специализираното звено „Антикорупция” към Софийската градска прокуратура.

Подробностите ще бъдат оповестени на извънреден брифинг.

По-рано от МВР само потвърдиха за News.bg, че полицията и ДАНС провеждат операция пред МОЛ-а на бул. „Александър Стамболийски” в София. От пресцентъра на МВР уточниха, че не разполагат с повече информация. По всяка вероятност водещите в операцията са служителите на ДАНС. 

Полицай сериозно ранен при задържането на прокурорите ментета

Полицай сериозно ранен при задържането на прокурорите ментета

Издирва се трети измамник

Малко след 14.00 часа пред очите на десетки минувачи, столичани, чакащи трамвая на близката спирка и служители на МОЛ-а две патрулки от Трето РПУ блокираха спрял до бордюра черен мерцедес със софийска регистрация и униформените повалиха по очи на земята двама млади мъже и ги закопчаха с белезници. Мястото на екшъна бе оградено с полицейска лента и светкавично се изпълни с още униформени и цивилни служители на реда.

Според някои очевидци по-възрастният от двамата задържани се опитал да окаже съпротива на полицаите и дори има пострадал.

Той пръв от двамата бе вдигнат от земята и подпрян на мерцедеса. При личния обиск от него бяха иззети няколко мобилни телефона. Дали заради съпротивата или просто поради ареста, той бе видимо нервен, а и отношението на полицаите – без да бъде грубо – бе видимо недружелюбно.

След като подписа протокола от изземането, белезниците му отново бяха закопчани на гърба и той бе отведен в една от патрулките.

За сметка на това към по-младия задържан полицаите се държаха доста снизходително – вероятно след негово оплакване белезниците зад гърба му бяха разхлабени, а след като подписа протокола си, бяха закопчани отпред и дори бе оставен да пуши.

Лек словесен сблъсък възникна между цивилни полицаи и репортера на БНТ Явор Симов, след като той направи опит да снима случващото се с мобилен телефон, независимо, че присъствието на камерата на медията не предизвиква негативни реакции.

Около половин час след началото на екшъна в мерцедеса седеше гологлав мъж на средна възраст с костюм, който малко по-късно бе съпроводен от цивилни служители на реда в неизвестна посока по бул. „Стамболийски”.

Екшънът до МОЛ-а предизвика любопитството на минувачите, периодично се образуваше малка група зяпачи, но повечето бързо се отегчаваха от рутинната полицейска работа, на която ставаха свидетели.

Все още няма официална информация за причините за зрелищната акция.