Мъж почина, затиснат от паднало дърво в Борисовата градина, съобщиха от МВР. Това е вторият случай на подобен инцидент в същия парк. Сигналът е подаден около 12:30 часа.

Инцидентът е станал е в гъстата гориста част на парка на една от пътеките, недалеч от пешеходна пътека на бул. „Драган Цанков".

Полицията е отцепила района и се прави оглед, за да се установи причината за падането на дървото.

По първоначална информация загиналият е около 40-годишен, като трагичният инцидент е станал, докато е спортувал в парка.

Пред журналисти изпълняващият длъжността кмет на София Мария Бояджийска, която пристигна на мястото на инцидента, обясни, че непрекъснато се извършват проверки за опасни дървета.

Инцидентът е станал по-навътре от алеята - на 5-6 метра от самата алея. Все още не се знае дали въпросното дърво е било включено в плана на Столична община за премахване. Бояджийска обясни, че непрекъснато се правят проверки и при констатиране на опасни дървета незабавно се възлага тяхното премахване.

За последната една година само в горската част на Борисовата градина са премахнати 300 опасни дървета.

Служителите на общината ще проверят документите си, за да установят дървото, убило мъжа, дали е включено в списъка.

На въпрос има ли табели, които да указват за опасни дървета, Бояджийска каза, че такива няма. Масово посещаваните алеи се проверявали ежедневно.

В района, където миналата година дърво уби човек в Борисовата градина, Мария Бояджийска заяви, че са премахнати 90 опасни дървета.

Запитана може ли незаконна сеч да е причинила падането на дървото, тя призова органите на реда да извършат проверка. Общината също ще прави своя проверка.