Дъщерята на Димитър Желязков (Митьо Очите) – 24-годишната Станислава Желязкова и 27-годишният ѝ приятел Велислав Попов, са били извикани в понеделник в полицейското управление в Несебър. Това е станало вероятно малко след посещението на главния прокурор Сотир Цацаров в Бургас. Те е трябвало да дадат обяснения за дейността на таксиметровите фирми, работещи на територията на общината, съобщи Нова телевизия.

Проверяват тексиметровата компания на дъщерята на Митьо Очите

Проверяват тексиметровата компания на дъщерята на Митьо Очите

Търсят доказателства за престъпна дейност на групата около Очите

Дъщерята на Митьо Очите и приятелят й Велислав Попов са били задържани за 24 часа в полицейското управление в Несебър.Те са разпитани във връзка с дейността на таксиметровите фирми, които работят в общината.

По информация на "Флагман" между задържаните има и 10 шофьори на таксита от фамилната фирма на Димитър Желязков-Очите. По неофициална информация дъщерята на Желязков и нейния приятел, вече са били освободени. От полицията отказват коментар по случая.

Досега се смяташе, че таксиметровата компания, свързана с Димитър Желязков, е една и се води на името на майка му – Станка Желязкова. При проверка се оказа, че община Несебър има традицията да издава разрешения за таксиметрова дейност на територията на „Слънчев бряг” и Несебър на максимум три автомобила от една фирма.

Обвинен за стрелбата срещу Митьо Очите го е страх от бургаския арест
Обновена

Обвинен за стрелбата срещу Митьо Очите го е страх от бургаския арест

Божо Кравата е раздал оръжия на подчинените си

Така, ако един бизнесмен иска повече негови таксита да работят в общината, трябва да регистрира повече от една фирма. По неофициална информация таксиметровите компании, свързани с Мито Очите, са 12 или 13.

По непотвърдена информация, таксиметровите шофьори се занимавали и с разпространение на наркотици и доставка на проститутки.

Част от бизнеса се ръководел от Станислава и Велислав. Заради кавгата на бъдещия му зет Велислав с хората на Божидар Кузманов – Кравата в деня преди престрелката във “4 you” в началото на юни, Очите атакува групата на Кузманов.