Проверка на таксиметровата компания, която е собственост на голямата дъщеря на Димитър Желязков – Очите е започнала. Това съобщи главният секретар на МВР Георги Костов в Бургас.

По думите му вече има открити нарушения.

В курорта "Слънчев бряг" в момента текат действия на правоохранителните органи по конкретни нарушения.
„Не е изключено и документиране на определено престъпление”, заяви Костов, цитиран от БиТиВи.

За откриването на Център за жертви на сексуално насилие „Вселена” в Бургас пристигна и главният прокурор Сотир Цацаров. Той коментира, че се разглеждат действията и на групата около Митьо Очите и се търсят доказателства за повдигане на обвинения. Цацаров поиска да не се изпреварват събитията.

„Ако имаме доказателства, нещата ще се развият. Имаме стремеж към очистване на територия”, каза главният прокурор.

Гледа се дали деянието е противоправно, или не. Всички са на една страна и това не е страната на закона. Наблюдаващият прокурор може да твърди, че Митьо Очите и хората му нямат отношение, но в момента се води разследване и то ще устаноли дали имат вина, добави главният прокурор.

Припомняме, след стрелбата на 8 юни в курорта "Слънчев бряг", когато беше убит охранителят Александров и тежко ранен самия Димитър Желязков, обвинения са повдигнати само на няколко души от групата на Божидар Кузманов, а до този момент беше ясно, че Митьо Очите и групата му се разглеждат от следствените органи като жертва.

Стана ясно още, че следователят от Несебър Иван Христов е обвинен по чл. 283 за злоупотреба със служебно положение и е отстранен от длъжност с решение на ВСС по негово предложение. Разследването продължава и това едва ли ще е окончателното обвинение, каза Цацаров.

Несебърският следовател е разследван за нерегламентирани връзки с Димитър Желязков - Очите и групата му. Проверяват се също имуществото му и произходът на финансовите му средства.