"Една махленска свада на кандидат зет с бивш затворник за паркомясто". Така министър-председателят Бойко Борисов коментира стрелбата в черноморския ни курорт „Слънчев бряг”, при която бе прострелян Димитър Желязков по прякор Митьо Очите, а негов гард бе убит.

Защо откриваме туристическия сезон с гангстерска война, пита БСП

Защо откриваме туристическия сезон с гангстерска война, пита БСП

Искат отговор лично от Румяна Бъчварова

Премиерът разкритикува част от действията на МВР. „Това, което мога да кажа, че намирам по-късните действия на МВР за грешка. Сутринта извиках министър Бъчварова – тя сега отива в Бургас, дори отложи пътуването си за Европейския съвет на вътрешните министри, ще прати заместник. Единственият въпрос, който имам е: "Защо пред болницата не бяха арестувани тези, които дойдоха там”, коментира премиерът.

Припомняме, пред болницата, където бе приет Очите, се изсипаха всички негови авери, демонстрирайки изключително нагло и агресивно поведение спрямо медиите и околните.

Митьо Очите тежко ранен при стрелба в Слънчев бряг
Обновена

Митьо Очите тежко ранен при стрелба в Слънчев бряг

Има опасност за живота му...

Той бе категоричен, че всички останали действия са правилни. Премиерът заяви, че курортът е наситен с полицейски сили – имало командировани полицаи и данъчни. „Въпреки че са унищожили видеоматериалите, които имат в заведението, съседните камери са иззети, така че се надявам в рамките на днешния ден да бъдат задържани всички участници”, каза Бойко Борисов.

МВР са като гадателка, не се справят с отговорностите си, критикува Димитър Иванов

МВР са като гадателка, не се справят с отговорностите си, критикува Димитър Иванов

Не събира информация и не извършва превантивна дейност

Премиерът се закани, че няма да има непроверено луксозно возило, влязло в курорта, освен от полицейски и от данъчни служители. „Това, което мога да им обещая сега, че съм изпратил и данъчните и всички полицаи – и няма да има луксозен автомобил без данъчна проверка през целия сезон в „Слънчев бряг”.

От сега ги предупреждавам - произход на средства, фирми, на кой се води, как е купен, как е докаран”, коментира Борисов въпросните данъчни проверки.

„С такива усилия успях да върна руските туристи, да докараме румънски туристи в България и някакви си там махленски биячи да ходят да си решават въпроса с брадви”, коментира премиерът случилото се в курорта ни.

Припомняме обаче тези „махленски биячи” са били екипирани с бронежилетки и добре въоръжени.

Следващите 12 часа критични за Митьо Очите
Обновена

Следващите 12 часа критични за Митьо Очите

Очите е претърпял 8-часова операция

Той изрази надежда с насищането на полицейски сили курортното градче да бъде спасено.

На въпрос има ли все още рекет в България премиерът отвърна: „Аз разбирам желанието това да се тиражира, но то не е факт – в този случай кандидат-зетят е влязъл в спор със собственика на заведението за паркомясто за такситата. На трети юни е завършила проверката на въпросна таксиметрова компания, която е била на дъщерята на въпросния човек”, допълни Борисов.