Радосвета Василева, дъщеря на банкера Цветан Василев, също е обвинена за пране на пари.

Това стана ясно от отворено писмо на майка й, Антоанета Василева, до президента Румен Радев. В писмото, разпространено и до медиите, Антоанета Василева се обръща като майка към държавния глава, който е и баща.

От писмото става ясно, че прокуратурата е разпоредила задържане за 72 часа на дъщерята на Цветан Василев - Радосвета Василева, която не живее в България от годините на следването си, като очакванията са да предстои обявяването й за издирване с червена бюлетина на Интерпол.

Обвинението за пране на пари е повдигнато задочно, а призовката, по думите на майка й, е била подпъхната под входната врата на семейния апартамент, в който никой не живее. Призовката е била за 7 август.

Антоанета Василева посочва още, че обвинението за пране на пари се основава на твърдение, че дъщеря й е приела дарение от баща си Цветан Василев за закупуване на имот в България през 2013 г., въпреки че е знаела за престъпната дейност на баща си. В отвореното си писмо Антоанета Василева твърди, че призовката до дъщеря й е нередовна, тъй като не е получена лично от нея, както и че са нарушени човешките й права. Тя също така отбелязва, че обвиненията срещу нея и срещу дъщеря й са повдигнати от един и същи следовател. А един и същ прокурор е издал заповедите им за арест.

Към момента прокуратурата отказва официален коментар по случая.

Припомняме, че банкерът Цветан Василев и съпругата му Антоанета Василева се намират в момента в Сърбия, тъй като българската прокуратура ги е обявила за издирване по обвинения за фалита на КТБ. Сърбия на този етап отказва екстрадиция. В края на юли месец прокуратурата внесе обвинителния акт за КТБ окончателно в съда
Миналата седмица стана ясно, че вашингтонската фирма JWI Inc. поема случая на Цветан Василев, като ще подаде документи за разглеждането му по закона "Магнитски"