Две непълнолетни момчета задигнаха сейф с пари от столичен ресторант. Прокуратурата ги дава на съд, съобщи "24 часа".

Обвиняемите Алекс И. и Добри П. се намирали пред ресторант в София, стопанисван от "С.П." ЕООД, с управител П.А. Обвиняемите забелязали, че охранителят спи и решили да влязат в заведението, за да видят дали вътре има парични средства или други ценни вещи, които могат да вземат за себе си.

Алекс И. и Добри П. влезли в заведението и се насочили към кухненското помещение на ресторанта. Там видели метална каса с код, оставена на рафт и решили да я вземат със себе си, тъй като предположили, че в нея се съхраняват парични средства или други ценни вещи.

В касата имало 2 300 лева, секретни ключове и дистанционно за СОТ, като общата сума на отнетите вещи е в общ размер на 2 375,50 лева.

Около 03.30 ч. охранителят се събудил, но не забелязал, че касата липсва. Управителят П.А. пристигнал в ресторанта около 12.00 ч. на 07.07.2019 г. и тогава установил липсата на касата. Действията на Алекс И. и Добри П. били заснети от охранителни камери.

По отношение и на двамата обвиняеми била взета мярка за неотклонение "надзор на инспектор при детска педагогическа стая". Предстои делото срещу обвиняемите Алекс И. и Добри П. да продължи в съда.