Делото срещу бившия премиер Сергей Станишев е по-близо до финала. Това обяви пред журналисти неговият защитник адвокат Васил Василев. Делото е секретно, така че и днешното заседание премина при закрити врата за медиите. Очаквано, Станишев не се появи и днес в съдебната зала.

Припомняме, че бившият премиер и настоящ евродепутат Сергей Станишев отговаря пред Софийския градски съд за това, че в периода 4 ноември 2005 година до 27 юли 2009 г. е изгубил седем секретни доклада от ДАНС. 

Стана ясно, че всички свидетели от досъдебното производство са вече разпитани. Имало обаче важни свидетели, според защитата, които не били призовавани. Съдът приел, че е основателно да дадат показания и почти всички са разпитани. “Остава още един такъв свидетел, важен според нас, който е приет и от съда”, поясни адвокат Василев.

Попитан дали става въпрос за обществено значим човек, юристът коментира: “Не смятам, че всеки български гражданин е по-малко обществено значим от, примерно, премиера Борисов”.

Припомняме, че министър-председателят бе един от разпитаните в хода на съдебния процес.

По делото са постъпили и различни документи, които обаче адвокатът се въздържа да коментира заради секретния характер на делото.

Следващото заседание ще бъде на 29 септември, като събирането на доказателства продължава.