Народният представител от ДПС Делян Пеевски е подал сигнал до Инспектората към Висшия съдебен съвет с искане да се извърши цялостна и задълбочена проверка на действията на съдебния състав на Окръжен съд - Стара Загора, довели до освобождаването от ареста на обвиняемия за жестокото престъпление, потресло цялата ни общественост. Това съобщават от пресцентъра на ДПС.

В сигнала се посочва, че е абсолютно недопустимо подобно зверство да се случва в цивилизована европейска държава. Същевременно действията на конкретни магистрати - при положение, че жертвата на престъплението е обезобразена и е в критично състояние, пораждат изключително много въпроси, включително относно основанията на съда за квалификацията на извършеното деяние като лека телесна повреда.

В искането си депутатът настоява, ако се установи извършено нарушение при разглеждането на въззивното наказателно дело с докладчик съдия Татяна Гьонева, Инспекторатът към Висшия съдебен съвет да упражни законовите си правомощия с оглед реализирането на съответната отговорност.

Съдия Гьонева: Доказателствата не подплатиха обвинение за средна телесна повреда

Съдия Гьонева: Доказателствата не подплатиха обвинение за средна телесна повреда

Колкото и стряскащо и възмущаващо за общественото мнение

Районният съд в Стара Загора реши Георги Георгиев да остане в ареста за постоянно. Делото беше разгледано при закрити врата. Защитата на обвиняемия ще обжалва взетата мярка за неотклонение.

По-рано днес районна прокуратура-Стара Загора внесе искане в съда за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 26-годишния Георги Георгиев, който наряза с макетен нож 18-годишното момиче от Стара Загора. Искането се основава обаче на обвинението за отправяне на заплаха в социалните мрежи, а към обвинение се обосновава и обвинението за самото извършено насилие.

Съдът остави Георги Георгиев в ареста

Прокуратурата проверява лека ли е телесната повреда на обезобразеното момиче

Прокуратурата проверява лека ли е телесната повреда на обезобразеното момиче

За да прецени дали да поиска пак арест за извършителя