Главният прокурор Иван Гешев да осъзнае, че прокуратурата не е нещо извън държавата, а е институция в държавата. МВР си свърши работата и задържа извършителя на убийството на таксиметровия шофьор в София. Toва заяви за протеста служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред "Нова телевизия".  

Гешев да провери колко споразумения има сключени с пияни и дрогирани шофьори, призова той и добави, че ще направи тази услуга на главния прокурор като му извади статистиката.

Демерджиев призова за неправилно влизане в еднопосочно движение, да не се плаща цената на човешкия живот. И двамата - и починалият таксиметров шофьор, и този, който му е нанесъл побоя имат криминална регистрация. Вторият дори е бил хванат да шофира след употреба на наркотици. Къде тука се намира вината на държавата? Вината на държавата е, че гражданите са оставени да търсят подобен начин за търсене на реваншизъм във взаимоотношенията си, посочи служебният вътрешен министър.

Гешев във "Факултета": Прокуратурата не може да замести държавата, но някой трябва да действа

Гешев във "Факултета": Прокуратурата не може да замести държавата, но някой трябва да действа

Делото ще е на специален надзор от Апелативна и на Върховната касационна прокуратура

МВР ще обезпечат реда и спокойствието на протеста на столичния булевард "Константин Величков".

"Докато съм министър на вътрешните работи, МВР няма да води институционални войни и няма да позволя на нито една институция да ни пречи да си вършим работата", увери министърът.

Двамата полицаи, станали свидетели на катастрофата от Околовръстното шосе в София, са уволнени и са им взети служебните карти и оръжие. Демерджиев увери, че откакто е силов министър реакцията му срещу корумпирани служители е незабавна. МВР се старае и се стреми да реагира на момента, когато има наличие на престъпления. "Не може ние да стоим като кучета пред кабинета на прокурора и да се молим да се извърши едно или друго действие", коментира министърът.

Той запита дали има прокурорски чадъри в други интуиции и през всичките години държавното обвинение да е намерила прокурор, който е нарушил закона.

Припомняме, че главният прокурор Иван Гешев отиде в столичния кв. "Факултета" и коментира, че прокуратурата не може да замести държавата, но някой трябва да направи нещо. 

Различни са версиите за смъртта на шофьора, починал след скандал и бой. Според очевидци, таксиджията е нападнал първи след инцидента на пътя. 

Също така, за пореден път Демерджиев отправя въпроси към прокуратурата за работата ѝ. 

Демерджиев коментира и други актуални теми. Той увери, че България е изпълнила условията за присъединяването на страната ни в Шенген.

Министърът коментира и изборите. 

"Изборите бяха честни и първата опасност, която МВР неутрализира беше да запазим машинното гласуване", увери служебният вътрешен министър.

Най-важното, което обезпечихме, че работихме за честните избори още по време на предизборната кампания, увери Демерджиев, като даде пример с кмета на Симитли Апостол Апостолов, който агитирал местното население да гласува с преференции за сина му - Стефан Апостолов.

Демерджиев: Няма данни за сериозни престъпления на изборите

Демерджиев: Няма данни за сериозни престъпления на изборите

Проверряват за ромски саботаж