Прокуратурата не може да замести държавата, но някой трябва да направи нещо. Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред журналисти в столичния кв. "Факултета", след като таксиметров шофьор почина след побой в София.

Различни са версиите за смъртта на шофьора, починал след скандал и бой.

"Делото ще е на специален надзор от Апелативна и на Върховната касационна прокуратура. Делото ще бъде под специален надзор да не се прикрие някой", каза Иван Гешев. 

Обвиняват мъжа, причинил смъртта на таксиметровия шофьор в София

Обвиняват мъжа, причинил смъртта на таксиметровия шофьор в София

Разследването е по бързата процедура

По думите на главния прокурор увеличената престъпност е резултат от действията на политиците. В изявлението на главния прокурор обаче не стана ясно апелът му към кои политици е насочен.

"Аз съм дошъл тук (в столичния кв. "Факултета" за хората, така че да проявим уважение, след това ще говорим. Само ще кажа, че за съжаление тук трябваше да бъдат някои политици, защото това, които виждаме с тоя бум на престъпността е резултат от действията, на някои, които наричат себе си политици", каза още Гешев.

Той не остави повече възможности за журналистически въпроси.

Временно блокирано е движението по столичния бул. "Константин Величков"

Временно блокирано е движението по столичния бул. "Константин Величков"

Близки на убития таксиметров шофьор пропускат само градския транспорт

Припомняме, тази нощ при спречкване между млад мъж и таксиметров шофьор последният е починал от нанесени удари и намушкване с нож. На столичния бул. "Цариградско шосе" таксиметрови шофьори бяха блокирали движението. Сутринта обвиненият за смъртта на шофьора бе задържан, а по-късно и обвинен.

Задържаният е на 23 години и е криминално проявен - шофирал е в нетрезво състояние. Той е нападнал таксиметровия шофьор заради навлизане в еднопосочна улица, като според информацията му е нанесъл удари и го е намушкал с нож. Водачът на таксито е починал преди да пристигне Бърза помощ.

Близки на убития мъж са блокирали цяла нощ булевард "Тодор Александров", а таксиметрови шофьори се събраха на спонтанен протест и блокираха "Орлов мост". Към момента ситуацията е спокойна и няма блокади, но таксиметровите шофьори се заканиха да организират голям общонационален протест.