Роднини на убитите в Кърджали майка и син обвиниха вътрешния министър Цветан Цветанов в манипулация на общественото мнение. Близо 40 души се събраха на импровизирана пресконференция, за да оборят твърденията, че Джунейд не е получавал подаръци и е бил пренебрегван, съобщи БНР.

Вчера прокуратурата повдигна обвинение за умишлено убийство на 17-годишния Джунейд (Дениз) Шевкед. Младежът е обвинен, че е убил майка си Невджин Шевкед, 36-годишна медицинска сестра в ДКЦ 1 в града, и 7-годишния си брат Енис.

Роднините на момчето обаче не вярват, че той е извършил двете убийства. Според тях момчето е подложено на силен натиск, а самопризнанията му прикриват истинския извършител.

Как може да клеветят цялото семейство, да изкарат сестра ми звяр. Тя беше най-добрата майка, целият град ги познава, каза братът на убитата Невджин - Екрем Мустафа. Припомняме, на пресконференцията, дадена вчера в МВР, като мотив за жестокото убийство беше изтъкнат фактът, че Джунейд се чувствал неудовлетворен и недостатъчно добре оценяван от родителите си и по-специално от майка си.

Близките на задържания допълват, че момчето е получило най-хубавият подарък от всички за Нова Година. Родните на Джунейд дори поканиха журналистите да надникнат в гардероба му, за да се убедят сами, че всичките му дрехи са маркови.

Искаме подробна информация за детето, какво го е подбудило да направи това нещо, къде е бил предната вечер, къде са кръвните проби, каза Екрем Мустафа, също роднина на сочения за убиец.

Не вярваме, че той е убиецът. Ако съдът докаже, че го е направил, трябва да се обясни защо не може да посочи къде е оръжието на престъплението и как е успял да качи трупа на братчето си от първия до последния етаж на блока, в който живеят. Държим министър Цветанов да се извини за омаскаряването на семейство Шефкед, категорични бяха роднините на Джунейд.

Те допълниха още, че полицията не ги допуска до момчето и не им дава никаква информация за него.