Наказателна и морална отговорност от съдиите иска депутатката от Патриотичния фронт Султанка Петрова. Повод за искането й са т.нар. „забравени досиета” на неразкрити убийства на деца.

Има корупция в съдебните среди и тази корупция трябва да бъде изчистена, смята Петрова.
Всички правораздавателни органи трябва да спазват закона, категорична е депутатката.

Патриотката настоява за истинска и дълбока съдебна реформа: "Не трябва да сме равнодушни към това, което ни заобикаля."

Анжела Маринова, майка на изчезналата преди много години Десислава Богомилова, сподели, че не е образувано дело за изчезването й заради ваканционния период на съда. Искаха да потулят случая, коментира майката и обясни, че гадже на дъщеря й е син на съдийка. Според майката заради това имало манипулации около разглеждането на случая с изчезналата Десислава.

Въпреки намесата през 2010 на тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов, на Калин Георгиев като главен секретар на МВР и обвинител номер едно Борис Велчев, случаят остава неразкрит.

Почернената майка пита какви са правата на нейното семейство. Деси е в неизвестност от 2002, отчете Анжела Маринова. Службите уж разследват и до момента случая.

Димитър Банчев е убит в луксозен хотел през 2012 в Батак. Майка му Янка Банчева също разказа мъката си на пресконференцията в БТА. Камерите на хотела не работели, в което обаче тя се съмнява. Разследващият полицай обяснил, че синът е намерен с разкъсана вена на ръката. Според разследващите става въпрос за свръх доза. След година обаче има ново становище - синът е починал от естествена смърт.

Според майката случаят е заметен под масата. Всички веществени доказателства са скрити. "Не мога да се съглася, че синът ми е починал от естествена смърт, за мен той е убит", категорична е Янка Банчева.

Румен Тодоров, баща на Кристиян Тодоров, също се оплака от работата на разследващите. Според тях синът му е скочил от 13 етаж на блок 39 в квартал "Бенковски" в София. Бащата е категоричен, че разследването не си е свършило работата и синът му не е паднал случайно. Оказало се, че според разследващите, този блок е злополучен и там масово се самоубиват деца.

Бащата е на мнение, че синът му е видял нещо, което не е трябвало да види. На това го навеждат намерените по етажите на блока презервативи, спринцовки и празни бутилки от водка. Румен Тодоров е категоричен, че синът му не се е самоубил, както твърдят разследващите.

Почернените родители са категорични, че живеем в абсурден безсилен и безконтролен съдебен свят и те настояват за истинска реформа. В съдебната система трябва да работят компетентни хора и да се носи наказателна отговорност за съдии, които спират разследвания.