Народният представител от ГЕРБ Димитър Гамишев доброволно ще се откаже от имунитета си, който днес беше поискан от главния прокурор Сотир Цацаров.

Гамишев ще внесе в сряда заявление до ръководството на Народното събрание, с което изразява съгласието си да бъде снет депутатския му имунитет.

Цацаров иска имунитета на двама депутати
Обновена

Цацаров иска имунитета на двама депутати

На Манол Генов за купуване на гласове и на Димитър Гамишев за блъснат и убит човек

Глвният прокурор Сотир Цацаров внесе искане за сваляне на имунитета на депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев заради неприключило съдебно производство във връзка с ПТП със загинал пешеходец.

През 2016 г. Окръжната прокуратура- Благоевград го е предала на съд за ПТП. Пътният инцидент се е случил на 27 ноември 2014 г., като Гамишев превишил максимално допустимата скорост в населено място. Той се е движил с около 68 км/ч, обяви говорителят на главния прокурор- Румяна Арнаудова. Гамишев е причинил смърт на пресичащ пешеходец.

След като е придобил имунитет, производството е било спряно. Сега главният прокурор иска от НС даване на разрешение за снемане на имунитета на депутата, за да продължи съдебното производство.