Девет души бяха задържани при специализирана полицейска операция в област Плевен. Акцията е проведена на 16 май, съобщава БТА.

Основните акценти в акцията на МВР са свързани с престъпления срещу личността и собствеността на гражданите, кражбите, притежанието и разпространението на наркотици и контрабандни стоки, контрол на шофьорите за неправоспособност, управление след употреба на наркотици и алкохол, както и спазване на скоростните режими.

Проверени са 472 души и 315 моторни превозни средства. Извършени са проверки на 17 пункта за черни и цветни метали, седем заложни къщи, седем автоморги, автосервизи и депа, в 15 питейни и увеселителни заведения, в 22 търговски обекта.

Регистрирани са осем престъпления, свързани с наркотици, незаконно придобита дървесина, нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са и 15 акта и констативни протокола от други органи. Образувани са и три досъдебни производства. Материалите от проверките са докладвани в Районната прокуратура в Плевен.

В акцията за противодействие на престъпността и опазването на обществения ред взеха участие служители на Криминалната, Икономическата, Пътната и Охранителната полиция при областната дирекция и Зоналното жандармерийско управление, Държавното горско стопанство, Българската агенция по безопасност на храните, Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите, Националната агенция за приходите и Регионалната здравна инспекция.

Акция срещу конвенционалната престъпност в Пазарджишко

Акция срещу конвенционалната престъпност в Пазарджишко

Задържаните са 15