Цялата тази сага с напрежението в държавното обвинение е доста срамна и обидна за гражданите, защото е разхвърляне на кирливи ризи и мръсно бельо на мегдана. Това заяви бившият директор на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров пред БиТиВи.

Той не знае кой е режисьорът на аудиовизуалните постановки.

Той обясни, че записите на главния прокурор не са специални разузнавателни средства, но оттук нататък може само да се гадае как са направени записите. И Конституцията, и законите на държавата не разрешават без нечие съгласи да бъде записван или подслушван, но като че ли тук случаят не е такъв, каза Гяуров. За него е интересно да узнае кой е Мечо Пух и кой стои отзад.

Ако би бил на мястото на Гешев, Гяуров "ще ги изгони всичките".

От изнесеното от Иван Гешев става видимо, че прокуратурата е "категорично овладяна", а самият Гешев някак си демонстрира, че досега е бил част от овладяната прокуратура, изтъкна Димо Гяуров. Този магистрат, който е направил записа с главния прокурор трябва веднага да бъде изгонен от съдебната система, добави Гяуров.

"Необходима е конституционна реформа в съдебната система", настоя той и добави, че настоящият ВСС не може да остане в сегашния си вид. Той смята, че в следващите десет дни ВСС може да си свърши работата и да отстрани главния прокурор.

Димо Гяуров не вярва разследването на взрива срещу главния прокурор да стигна до каквото и да било разкритие и ще остане неизяснен за публиката. Ако има насочен взрив трябва да има средство за насочване на взрива. Според Гяуров взривът е бил поставен така, че да не предизвика никакви последици.

За договорката между ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ за ротационен премиер за 18 месеца, Димо Гяуров коментира, че първата и втората политическа сила са намерили общ спасителен пояс, но има твърде много въпроси. Не е възможно двете коалиции да бъдат партньори и на местните избори, така че има потенциал за възможни конфликти и напрежение.

Димо Гяуров поздрави лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който направил поредния гениален ход, тъй като топката е в полето на ПП/ДБ. Предстои да се направят изводи какъв състав на Министерски съвет ще видим, защото там, ако няма представител на ГЕРБ/СДС, Борисов ще прехвърли цялата отговорност върху ПП/ДБ.