Софийската районна прокуратура е повдигнала обвинения на Мария Фидосова и Генчо Найденов – майка и син, участници в размириците в „Ботунец” от миналата седмица

От прокуратурата поясняват, че са прецизирали обвиненията на дежурния прокурор и двамата са обвинени по чл. 144 ал 3 от Наказателния кодекс за закана против личността или имот, като заканата е за убийство. По този член наказанието може да е до три години затвор или пробация.

На Мария Фидосова са повдигнати и обвинения по чл. 325, ал 1 от Наказателния кодекс за непристойни действия, които грубо нарушават обществения ред. По това обвинение присъдата се предвижда да е лишаване от свобода до две години или пробация и обществено порицание.

По отношение и на двамата обвиняеми е разпоредено задържане за срок до 72 часа, като при установяването им предстои предявяване на посоченото постановление.

Припомняме, заради направена забележка за силна музика и голямо празненство миналата седмица в квартал "Ботунец" стана голяма саморазправа, при която осем души бяха ранени. Купонът е бил организиран по повод излизането на единия син на Мария Фидосова от затвора. 

След напрежение в квартала в продължение на няколко дни, когато и негови жители излизаха на протести, полицията арестува Мария Фидосова и нейн близък роднина, а ден по-късно залови и синът и Генчо в циганската част на кв. "Христо Ботев", където се укривал. 
Все още се издирва другият син на Фидосова, за който се знае, че също е бил активен участник в свадата.