Убийствена критика вицепрезидентът Маргарита Попова отправи за SMS скандалите във ВСС.

Докога нацията ще се занимава със SMS-и, попита тя. С това ли трябва да се занимава цялата нация, ядоса се вицепрезидентът. Какви SMS-и писали, на кого ги писали, изтъкна тя. Трябва да сме малко по-интелигентни, подчерта Попова. Не можем да се занимаваме с такива неща, убедена е тя.

Да търсим първопричината, нацията е разделена, разделено общество, разделен ВСС, настоя вицепрезидентът. Настоя да се спре с разделението обществото и във ВСС.

Да се спре с разяждащата омраза и това разяждащо разделение, иска тя. Разделението разяждат всяка инициатива, обясни вицепрезидентът. „Къде се срещат съдията и прокурорът? В съдебната зала”, обясни тя и предупреди, че няма как съдии и прокурори да работят в интереса на народа, ако се мразят. Разделението било най-големият грях, който допуснали политиците.

Много пикантерия имало в скандалите, по думите й, но това не е генералната тема. „Да намерим корените на злото. Стига с това разединение”, призова Маргарита Попова.

Това разединение ще ни убие, притеснена е тя.

За скандалите във ВСС президентът е на мнение, че отстраняването на Соня Найденова дискредитирало ВСС. Няма как да мълча, ядоса се президентът. Гражданите са жадни за справедливост, смята Плевнелиев.

Като гражданин аз съм разочарован от това, което видяхме вчера, сподели той. Дали целта е да има или да няма съдебната реформа и ако я има кой ще има тежката дума във ВСС, попита държавният глава. Силно съм притеснен от това, което видяхме, сподели той.