Бургаската прокуратура започна бързо досъдебно производство за побой над журналистка, съобщиха от прокуратурата. Производството е срещу футболния привърженик Манол Тодоров. Инцидентът е станал в петък на стадион "Лазур" в Бургас по време на тренировка на отбора на "Нефтохимик" преди мача с "Левски".

Разследването е за нанесена лека телесна повреда по хулигански подбуди, за което Наказателният кодекс предвижда до 3 години затвор.

Пострадалата журналистка е Стела Божидарова. Тя разказа, че причината за нападението е нейна публикация от преди месеци, в която разказва, че група фенове са нападнали футболисти на "Нефтохимик" и са им удряли шамари.

"Същите тези хора (феновете - б-р.) дойдоха при мен и почнаха да ме ругаят и ме питаха кой футболист се е оплакал, тъй като бях цитирала играча, но без да му споменавам името. Наричаха го мишка и с какви ли не други грозни епитети", разказа тя.

След като казала на запалянковците, че не е правилно да издигат свастики, тъй като клубът понася сериозни санкции, един от феновете я ритнал в корема. "Хората от ръководството на клуба, които бяха на стадиона видяха какво се случва, и веднага реагираха, докато успеят да го спрат ме ритна втори път и паднах на земята", каза Божидарова.

По делото е назначена съдебно - медицинска експертиза, извършват се и разпити, съобщават от прокуратурата.