Окръжна прокуратура - Варна приключи с разследването и предаде на съд 39-годишният И.П., който уби и скри тялото на приятелката си в стара септична яма във вилна зона в града през януари тази година.

Жертвата е 32-годишна жена, с която обвиняемият имал връзка в продължение на около 2 години. По данни на държавното обвинените двамата употребявали наркотици, които допринасяли за честите им караници, раздели и събирания. Многократно се е случвало и словесните им сблъсъци да прераснат във физическо насилие от страна на мъжа.

През януари 2022 г., след пореден нанесен побой, жената напуснала дома на мъжа и този път подала жалба. В резултат на това Районен съд- Варна издал заповед за незабавна защита от домашно насилие, като на И.П. било забранено да приближава жената на по-малко от 200 метра за срок от 18 месеца. Въпреки това той и пострадалата продължили да поддържат контакт, като дори отново заживели заедно.

Двамата продължили да употребяват наркотици заедно, а в резултат от въздействието им И.П. продължил да насилва физически жената. Тя от своя страна няколко пъти си тръгвала, а след това отново се връщала.

Двамата посрещнали заедно и 2023 година. На 1 януари жената посетила своите родители и това бил последния път, в който те я видели. В дните след това семейството и приятели на жертвата правили множество опити да се свържат с нея, но без успех. Бил подаден и сигнал в полицията във Варна, като незабавно започнало издирване.

Действията по разследването на случая отвели полицейските служители в дома на И.П. Извършено било претърсване в имота, намиращ се в местност "Евксиноград". Там било намерено и тялото на младата жена, скрито в неизползваема септична яма, добре прикрита с растителност.

Назначената съдебно-медицинска експертиза показала, че тя е починала в резултат от тежка гръдна травма, изразяваща се в повърхностно разкъсване на белия дроб и множество фрактури на ребра двустранно. По тялото на жената имало множество травматични увреждания, което ясно показвало, че й е нанесен побой.

Според прокуратурата престъплението е извършено по особено мъчителен начин за жертвата, с особена жестокост и при условията на домашно насилие - престъпление по чл.116, ал.1, т.6, пр.3-то и пр.4-то и т.6а, във връзка с чл.115 от НК.

Предстои делото срещу И.П. да бъде насрочено за разглеждане в Окръжен съд- Варна. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание "лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Оставиха в ареста задържания за убийството на млада жена във Варна

Оставиха в ареста задържания за убийството на млада жена във Варна

31-годишната жертва е била пребита до смърт