Тялото на 31-годишна жена бе открито в шахта във Варна. Тя е била обявена за издирване на на 7 януари от майка си, която заявила, че на 1 януари дъщеря й излязла от дома си и повече не се върнала, съобщават от МВР-Варна.

Полицейските служители установили, че жената е убита и така стигнали до приятеля й - 39 годишен мъж.

Той е арестуван днес и признал за стореното. Посочил е и мястото, където скрил тялото - добре замаскирана стара, септична яма, имитираща горичка в имот във вилна зона на Варна.

Още днес служителите на реда са открили трупа. 

На мястото тече оглед.

Събрани са доказателства за съпричастността на варненеца към извършеното престъпление.

По-късно от прокуратурата съобщиха, че мъжът е задържан с постановление за 72 часа.

Сърбин е арестуван за убийство в Студентски град снощи

Сърбин е арестуван за убийство в Студентски град снощи

Тече разследване по случая

Днес пък, в един от последните дни на 48-ото Народно събрание, депутатите стигнаха и до първо четене на промените в Закона за защита от домашното насилие. Ако няма извънредно заседание на правната комисия и прокарване в дневния ред на следващата седмица, законът отново няма да бъде прокаран и съответно затягането на мерките и по-бързата защита на жертви на домашно насилие ще се отложи за неопределено време. Очакванията са обаче БСП да се опитат да бламират текстовете с предложения и в този смисъл проектозаконът няма да може да мине на две четения в едно заседание.

Мъж преби майка си в столичния кв. "Орландовци" и заплаши да я убие

Мъж преби майка си в столичния кв. "Орландовци" и заплаши да я убие

Насилникът е в ареста за 72 часа

В зала обаче вместо да се съсредоточат върху текстовете от самия закон, БСП и "Възраждане" заговориха за Истанбулската конвенция и джендър идеологии.

От името на БСП Корнелия Нинова, че са против Истанбулската конвенция. "Искаме децата ни да бъдат момче и момиче, посочи лидерът на левите.Искаме да сме майка и баща, а не родител 1 и родител 2."

Депутатите преди това и се скараха защо Законът за домашното насилие е по-напред в дневния ред от Кодекса на труда, предложен от левицата.

В София задържаха мъж за домашно насилие

В София задържаха мъж за домашно насилие

Той е нанесъл лека телесна повреда на жената, с която живеел