По искане на Софийска районна прокуратура (СРП), Софийски районен съд задържа под стража за постоянно 47-годишен мъж, нанесъл лека телесна повреда на жена в условията на домашно насилие, съобщиха от СРП.

О.Г. е привлечен към наказателна отговорност за това, че за времето от късно вечерта на 08.01.2023 г. срещу 09.01.2023 г. до около 21,00 ч. на 10.01.2023 г. в жилище в ж.к. "Хаджи Димитър" в гр. София, обвиняемият О.Г. нанесъл множество удари с ръце и крака в областта на главата и тялото на К.С., в следствие на което й причинил лека телесна повреда. Жената е от украински произход.

За случая писахме на 11 януари, когато бе съобщено, че мъж се е барикадирал в жилище в столичния комплекс "Хаджи Димитър", след като жена, станала жертва на насилие, бе изведена по-рано от апартамента.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 5а вр. чл. 130, ал.1 от НК. О.Г. беше задържан за срок до 72 часа. Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Прокуратурата започна проверка на случай на насилие на жена

Прокуратурата започна проверка на случай на насилие на жена

Това се случи след публикация в медиите