Майката на убития през 2008 г. в Студентски град студент Стоян Балтов поиска доживотни присъди без право на замяна за подсъдимите, съобщава БиТиВи.

Припомняме, присъдите за убийството на студента Стоян Балтов бяха прочетени на 19 юли миналата година след продължил повече от три години съдебен процес. По 18 години затвор получиха Александър Данаилов и Светлозар Стоилов, обвинени в убийството на студента пред дискотека Амнезия. Третият подсъдим - Вили Георгиев, бе оневинен. Прокуратурата настоя и той да бъде пратен зад решетките.

Двамата бяха признати за виновни, че са умъртвили умишлено студента по медицина, като са му нанесли множество удари с тъпи и твърди предмети, с ръце и крака, обути в обувки. Деянието е извършено по хулигански подбуди и при безпричинно прилагане на сила.

На последното заседание преди постановяването на присъди за Александър Данаилов, Светлозар Стоилов и Вили Георгиев, Зарка Балтова каза, че ако тримата са невинни, досега са щели да го тръбят непрестанно, но вместо това те гузно мълчат.

„Нека майките им да не ги видят никога, както аз няма да видя сина си", настоя жената. „Убиха семейството ми, унищожиха ме като мравка, ей така за удоволствие", каза Балтова.

Процесът е пред финал на втората съдебна инстанция - Софийски апелативен съд.