Двама души са пострадали след нападение с нож в дискотека в Кюстендил, съобщава Нова телевизия.

Случаят е станал в ранните часове на 3 декември на кръстовище, образувано от улиците "Неофит Рилски" и "Хан Крум", уточниха от пресцентъра на Районна прокуратура. До това се е стигнало след конфликт с нарушителя и коментар за брадата му. 

По думите на единия от ранените малко преди да стигнат до заведението приятелят му е бил съборен на земята и наръган няколко пъти в белия дроб и сърцето със сгъваем нож. От прокуратурата поясняват, че са нанесени два удара с хладното оръжие с проникване в гръдната кухина. Момчето се е опитало да се намеси и да озапти побойника, но и той получил намушквания.

Очевидец на случилото се заявява, че не е имало проявена агресия от страна на двете момчета.

Виновникът е на 37 години и е арестуван. Наложена му е мярка "задържане под стража" за 72 часа. Днес ще бъде внесено искане в Районен съд - Кюстендил за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража", допълват от прокуратурата. 

Към момента се изяснява фактическата обстановка и се разпитват свидетели. Иззети са записи от камери за видео наблюдение. Назначени са видео-техническа, химическа и съдебно-медицинска експертизи.

Трима са в болница, след като са намушкани с нож в заведение в село в Благоевградско

Трима са в болница, след като са намушкани с нож в заведение в село в Благоевградско

Те твърдят, че са нападнати от мъж в неадекватно състояние