За 72 часа са в ареста двамата инспектори на Бургаската БАБХ, съобщиха от Окръжна прокуратура - Бургас. Служителите на Областна дирекция по безопасност на храните в Бургас са поискали и приели дар, който не им се следва, е официалното обвинение.

Арестуваха двама служители на БАБХ, докато взимат подкупа си

Арестуваха двама служители на БАБХ, докато взимат подкупа си

Разследването продължава

Задържаните са Петър А. (на 43 год.) и Мая К. (на 45 год.). Те са обвиняеми за това, че на 05 септември 2017 г. в Несебър, като съизвършители, в качеството си на длъжностни лица - инспектори в отдел "Контрол на храните" при Областна дирекция по безопасност на храните гр. Бургас.

Обвиняемите поискали от С.М. и приели от него дар, който не им се следва - парична сума в размер на общо 500 лв. Парите са описани като 4 банкноти с номинална стойност 50 лв. и 3 банкноти с номинална стойност от по 100 лв.

В отплата на получената сума те не са съставили акт за установяване на административно нарушение в заведение за хранене. Това е престъпление по чл. 301, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2 от НК.

На 08 септември 2017 г. Окръжна прокуратура - Бургас ще внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка "задържане под стража" на двамата обвиняеми. Задържаните за подкуп инспектори от БАБХ остават в ареста.